En tid for Korona

Oppstyret rundt koronaviruset handler først og fremst om risikokontroll. Vi har fortsatt relativt lite kunnskap om hva korona faktisk er og omfanget av det. Vi er konfrontert med et fenomen dominert av ekstreme tall. Det vil si at utslaget i befolkningen kan variere drastisk. Marginale endringer i adferd og tidlig spredning kan få enormt forskjellige utfall. Derfor er ikke dette sammenlignbart med en vanlig influensa. Det blir det samme som å sammenligne biestikk med terrorisme. Folk dør av både biestikk og terrangrep. Terror vet man aldri når det vil skje eller graden av det. Men når det først skjer så er det alvor, og variansen fra år til år er enorm.

En vanlig influensa kjenner vi veldig godt til, og vi kan med veldig høy grad av konfidens forutse hva den vanlige forkjølelsen vil se ut hvert år. Mattematisk så kan vi forklare dette med hvor stort standardavviket er. Jo lavere standardavvik desto mindre variasjon fra år til år. Det vil si at forkjølelse er et fast inventar vi har kontroll på. Det samme gjelder ikke for koronaviruset. Det kan være bare en liten kinaputt (no pun intended), eller det kan være en atombombe. Hele spennvidden er mulig. Vi har ikke nok informasjon til å si noe sikkert enda, og vi har heller ikke sett toppen av spredningskurven.

Da er det lite hensiktsmessig å komme med skråsikre påstander og teorier om at personer slik som for eksempel Bill Gates står bak. Det er det praktiske som teller først. Vi må se på det slik: hva har størst potensiell nedside? At vi sitter hjemme i noen uker og kanskje kjeder oss litt? Eller at vi opplever en ny Spanskesyke med dødstall i millioner? Når det kommer til teorier om konspirasjon så finnes det flere varianter. Men to til tre gjengangere stikker seg frem. Vi kan dele de forskjellige konspirasjonsteoriene inn en av fire kombinasjoner:

1) menneskeskapt virus vs. oppstått naturlig.

2) viruset er svært smittsomt og farlig vs. det er harmløst, ikke verre enn en normal forkjølelse.

Dette gir fire mulige kombinasjoner: 1) menneskeskapt virus og viruset er svært smittsomt og farlig. 2) oppstått naturlig og viruset er svært smittsomt og farlig. 3) menneskeskapt virus og det er harmløst, ikke verre enn en normal forkjølelse. 4) oppstått naturlig og det er harmløst, ikke verre enn en normal forkjølelse.

Den ene er som tidligere nevnt at Bill Gates, eller noen andre, skal ha laget dette viruset for å spre frykt, tjene penger og karre til seg mer makt. En annen versjon er at nå benytter våre korrupte myndigheter seg av muligheten til å sperre oss alle inn og normalisere en politistat. En annen vanlig spekulasjon er at viruset kommer fra et laberatorium for biologiske våpen i Wuhan. Det offisielle narrativet er at viruset kom fra kontakt med flaggermus og spredde seg via et marked i Wuhan.

Hvis man tror at det er tilfelle at noen har laget og deretter satt ut viruset, så er det desto større grunn til å følge «føre-var-prinsippet», da bør man overhodet ikke oppfordre til å bryte smittevernsregler og andre tiltak, bare fordi man er redd for å midlertidig miste litt komfor og bevegelsesfrihet. Fordi hvis det er et menneskeskapt virus som er på ferde så blir risikoen enda større, og vi vet enda mindre om hvordan viruset vil utarte seg over tid.

Tiltakene som må til for å hanskes med spredningen av et smittsomt virus kan være harde, men de er midlertidige og helt nødvendige. Et tidlig tiltak med karantene og stengte grenser hadde effektivt satt en stopper for spredningen. Grunnen til at koronaviruset har fått spredd seg så raskt over hele globen er på grunn av den liberale globalismen med åpne grenser.

Hvis man derimot mener viruset i bunn og grunn er harmløst og myndighetene kun bruker dette til skremselspropaganda, så vil jeg gjerne at man skal forklare hvorfor myndighetene i samtlige land er villige til å ofre vekst i BNP og økonomien generelt, noe som ellers er en hellig ku som de tilber. Man skal ikke være en dissident kun for å være en dissident, og kategorisk konkludere med at alt myndighetene gjør og sier alltid er feil eller ondsinnet. Her er vi i samme båt, og selv en djevel vil ta til pumpene når båten lekker.

De nasjonale og lokale koronatiltakene har satt kjepper i hjulene på globalismen. Den globale økonomien og avhengighetsmodellen har vist seg så til de grader hvor lite adekvat og bærekraftig den er. Nå vil jo enkelte kjente røvere, slik som Henry Kissinger, prøve å ta krisen til inntekt for sin agenda, og si at dette er en global krise og derfor trenger vi globale løsninger og global ledelse. Men det er ikke dette som skjer i praksis. For de som er i opposisjon til den korrupte verdenseliten og globalisme generelt så er koronaviruset en forkledd gavepakke. En gavepakke som kan sprenge deg i fillebiter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: